Kerkük’ün İlk AVM’si Yükseliyor – MALL OF KIRKUK

Mall Of Kirkuk, Irak’taki Türk toplumu için de oldukça önemli olan Kerkük’te yükseliyor. Dünyanın en prestijli markaları Kerkük’te ilk defa aynı çatı altında buluşuyor. Şeçkin marka karmasına sahip olan Mall Of Kirkuk’ün yüzde 80’ini kiralanmış durumda. AVM’nin kiralama çalışmalarından bir Türk şirketinin de imzası bulunuyor. Kiralama çalışmaları ve marka karma danışmanlığı MALLMARTTÜRK Danışmanlık ve IZ Development tarafından yürütülen Mall Of Kirkuk, toplam 30bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip.

Uzun yıllardır medikal ve gayrimenkul sektöründe büyük yatırımlar yapan Hawkary Group, yatırımlarına ” Kerkük kadar eşsiz, Kerkük’te ilk AVM’yi inşa ederek devam ediyor. Hawkary Group, yaptığı büyük yatırımla sadece Kerkük,ün değil bölgenin en seçkin, en ekonomik ve estetik alışveriş merkezi olacak Mall OF Kirkuk’u şehrin ihtiyaç ve taleplerini en doğru şekilde karşılayacak şekilde hayata geçiriyor. Bölgenin her türlü ihtiyacına uygun mimari ile kapılarını açmaya hazırlanan Mall Of Kirkuk, Kerkük’ün “ilk” alışveriş merkezi olmaz özelliğini taşıyor.

TÜRK DEVLERİ, KERKÜK’TE BİR ARADA

Irak’ta ilk kez Mall Of Kirkuk’te mağaza açacak mağazaların yanında Kerkük’te ilk kez mağaza açacak markalar Mall Of Kirkuk’te buluşuyor. 6 bin metrekarelik mağazasıyla Carrefour’a ilaveten LC Waikiki, Defacto, Shopping Shop, FLO, Colin’s, Süvari, Hummel, Adidas, İpekyol, Nike, Columbia, gibi prestijli markalar Kerkük’te ilk defa yer
alacak.

4 bin metrekarelik Smileland ile Kerkük’ün eğlence merkezi haline gelecek Mall Of Kirkuk’te Irak’taki AVM’lerde daha önce yer almayan bir çok ilk yer alacak.

Irak’taki Türk toplumunun en önemli kültür bölgelerinden biri
olan Kerkük’te
yeni bir AVM yükseliyor.
Hawkary Group yatırımıyla hayata geçiliren Mall OF Kirkuk, kapılarını Ekim 2021 ortasında açmaya hazırlanıyor.

Kaynak: MALLREPORT Dergisi, 2021 Nisan Ayı Sayısı

Makale Yazarı

Nazmi AKA

Scroll to Top