“Ashur Mall ile kişiye özel ve özgün deneyimler sunacağız”

Mallmartturk Irak Partneri Nazmi Aka, Irak’ın Musul kentinde hayata geçirecekleri Ashur Mall projesini anlattı. Projenin geçmişi geleceğe bağlayacağını ifade ederek heyecan uyandıran bir yaşam konsepti olduğunu vurgulayan Aka, Ashur Mall’de yüzde 80-90 oranında Türk markalarının yer alacağını belirtti.


Mallmartturk Irak Partneri Nazmi Aka ile Irak’ın Musul kentinde hayata geçirecekleri Ashur Mall projesini konuştuğumuz söyleşide Aka, projenin geçmişi geleceğe bağlayacağını ifade ederek heyecan uyandıran bir yaşam konsepti olduğuna vurgu yaptı.

Mallmartturk olarak kiralama, danışmanlık ve yönetimini üstlendiğiniz Irak Musul’da yer alan Ashur Mall projesinin güncel durumu nedir, ziyaretçilerine kapılarını hangi tarihte aralayacak?
Ashur Mall projemiz, Musul’un nefes aldığı Dicle kenarında, orman ve tatil köyü içerisinde 15 bin metrekare inşaat alanı ve 10 bin metrekare GLA’dan oluşmaktadır. Projemiz, bir bölümü tek kata yayılan 50 mağaza, diğer bölümü de iki kata yayılan 15 mağazadan oluşmak üzere 2 bölümdür. Projenin inşaat sürecinin yüzde 88′i tamamlanmıştır. Dış alanın yüzde 85’i olmakla beraber iç alanın yüzde 90’ı, elektrik ve mekanik çalışmaların ise yüzde 100’ü tamamlanmıştır. Projemizin 23 Nisan 2023 tarihinde ‘soft opening’ olarak açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Tatil dönemlerinde, Irak halkının AVM yanında bulunan tatil köyüne rağbet etmesi büyük fayda sağlayacak ve Ashur Mall, Irak halkının ortak paydası olacaktır.


Ashur Mall’da marka karmasını oluştururken neleri önceliklendirdiniz, Türk markaların bu AVM’deki oranı ne olacak?
Projemizde öncelikle toplumun tüm katmanlarına hitap edebilecek bir karma oluşturmayı hedefledik. Hazır giyim, spor giyim, ayakkabı ve çanta, güzellik, aksesuar, ev ve hediyelik eşya, oyuncaklar, eğlence ve kültür, hizmet, süpermarket gibi konseptlerden oluşan bir marka karması hazırlıyoruz. Irak halkının Türk markalarına olan talepleri doğrultusunda, uluslararası markaları ile yüzde 70-80 oranında Türk markaları olacaktır.


Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Ashur Mall hem mimarisi hem de hedeflenen kiracı profili ile Musul’da bir ilk olacak. Yalnızca yakın çevresine hitap eden bir strateji yerine, güç merkezi rolü ile hem ticari hem de sosyalleşme açısından kişiye özel ve özgün deneyimler sunacak. Proje yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacak

Kaynak: AVM Dergi & Mall Report

Röportaj

Nazmi AKA

Scroll to Top